Om oss Kontakt Press Alla evenemang Projekt Kulturinspiratörer Matiné Lediga jobb

Om Scenkonstbolaget

Scenkonstbolaget ger dig upplevelser med film, teater, dans och musik. Scenframträdanden som får dig att känna engagemang eller kanske avkoppling, vare sig det gäller före, under eller efter att applåderna har klingat ut!

Scenkonstbolagets två högprioriterade uppdrag är verksamhet  för barn och ungdom samt kontakt med publik och arrangörer. Det är i mötet med publiken som scenkonsten lever. En viktig länk för att skapa dessa möten är arrangörerna och en av bolagets uppgifter blir att utveckla dialogen med arrangörer och föreningsliv för att skapa en lyhördhet för de behov som finns bland länets innevånare och orter.

Under 2013 nådde Scenkonstbolaget en publik på 124 362 personer. Totalt genomfördes 1 714 evenemang. Pedagogisk verksamhet (workshops mm) till barn och ungdom genomfördes vid 855 tillfällen. 51% av Scenkonstbolagets totala verksamhet riktade sig till barn och unga.

Scenkonstbolaget (Scenkonst Västernorrland AB) är organiserat som registrerat aktiebolag med ägare Landstinget Västernorrland (60%) och Sundsvalls kommun (40%). Bolaget har en styrelse som leds av Bertil Lindström (ordförande) och Ingeborg Viksten (vice ordförande). Verkställande direktör är Mikael Flodström.


Scenkonstbolagets mission och vision

Mission
Scenkonstbolagets mission är att skapa och erbjuda en mångfald av upplevelser för människor genom att ständigt utforska och utveckla vår verksamhet inom dans, film, musik och teater.

Scenkonstbolaget ska samverka med det fria kulturlivet och verka för ett offensivt arbete med produktioner, projekt och pedagogisk verksamhet.

Scenkonstbolaget ska vara en förebild och visa att scenkonst är en viktig byggsten för att skapa samhällen där människor mår bra, inspireras och bidrar till en positiv samhällsutveckling.

Vision
- Vi vill beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass.
- För att ge näring till människors själar.
- För en bättre värld.

Kalender
Biljetter

Välj evenemang i kalendern för aktuell biljettinformation.

Till skolevenemang säljs inga biljetter till allmänheten.


Senaste nytt om premiärer, evenemang och erbjudanden
- direkt till din inkorg!
SCENKONSTBOLAGET | Norra Järnvägsgatan 8, 852 31 Sundsvall | TELEFON 060-18 03 00 | FAX 060-17 56 68 | E-POST info@scenkonstbolaget.se

http://www.scenkonstbolaget.se/404;http://www.scenkonstbolaget.se:80/omscenkonstbolaget

SCENKONSTBOLAGET
Norra Järnvägsgatan 8
852 31 Sundsvall

TELEFON 060-18 03 00
FAX 060-17 56 68
E-POST info@scenkonstbolaget.se

WE VIDVINKEL webb & teknik